Så gik den sommer,

og det begynder at blive tid at lægge planer for næste sæson.

Nogle af hvalpene fra 2018 er blevet røntgenfotograferede:
Fuzzy Logic og Galatea med B/0.
Galaxy og Gemini med A/0.

Bernerbandens Eddie (Jalle) måtte desværre aflives i foråret p.g.a. svær nyresygdom. Vi fik sendt prøver ind af hans nyrer, og svaret kom tilbage, at der var forandringer, som var forenelige med Familiær Nefropati (FN).
Denne nyresygdom er – som navnet antyder – formodentlig arvelig med autosomal recessiv arvegang. Det betyder, at begge E-kuldets forældre må anses for at være bærere, og de øvrige E’er har en 25% risiko for at have sygdommen og 50% sandsynlighed for at være bærere.
Jeg har rådført mig med SShK’s avelsråd om sagen, og deres svar var, at Jalles kuldsøskende fortsat kan bruges i avl, forudsat at indavlsgraden holdes på et minimum.
FN er langsomt fremadskridende, og hunden kan hjælpes for en tid med specielt foder. Det betyder også, at man kan spore evt. problemer, inden hunden viser egentlige symptomer.
Jeg har besluttet at få undersøgt nyrefunktionen hos Rosa og Maja, inden de evt. skal parres igen. Hvis der er den mindste antydning af problemer, vil de selvfølgelig blive pensionerede som avlshunde og sat på nyre-foder med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *