Hvalpekøb

At købe en hvalp fra Bernerbanden

Jeg sælger ikke en hvalp til nogen, jeg ikke har mødt i virkeligheden. At sælge/købe en hvalp er en tillidssag, og det er vigtigt for mig, at jeg har mødt de kommende ejere og har en fornemmelse af, hvordan de ser på det at have hund. Jeg sender heller ikke hvalpe uledsaget med fly til fjerne lande. Du må selv komme og hente den. Hvis du er interesseret i en hvalp fra Bernerbanden, så send en e-mail eller ring, og fortæl lidt om dig selv og dine ønsker og om det liv, du vil kunne tilbyde en berner.

Sådan går det til

  • Når en tæve er parret, skriver jeg det her på hjemmesiden, og jeg indberetter også parringen til SShK, så det kommer på klubbens hvalpeliste. 4 uger efter parring scannes tæven. Resultatet kommer straks på hjemmesiden.
  • Nu opretter jeg en liste, som interesserede købere bliver skrevet op på. Det er ikke en egentlig “venteliste”, da mange andre forhold end rækkefølge spiller ind i fordelingen af evt. hvalpe.
  • Hvis/når hvalpene kommer, opdateres hjemmesiden og på SShK’s hvalpeliste. Jeg gransker min interesseliste for at se, hvem der kan komme i betragtning. Interesserede hvalpekøbere har evt. holdt øje med hjemmesiden, og ringer eller mailer nu for at tilkendegive fortsat interesse. I løbet af et par uger har jeg kontaktet de familier, der er hvalpe til.
  • Når hvalpene er 4 uger gamle, kan de modtage besøg. Først efter dette besøg træffes der beslutning om, hvorvidt man rent faktisk kan og vil købe en hvalp.
  • Herefter ser jeg gerne, at man besøger hvalpene mindst et par gange mere, inden de er rejseklare i 8 ugers alderen.

Mine hvalpe stambogsføres i Svenska Kennelklubben under mit kennelnavn “Bernerbandens”.
Hvalpene sælges med SKK’s købsaftale.
De har fået ormekur 3-4 gange – efter behov.
De er ID-mærkede med mikrochip.
De er vaccinerede første gang mod parvo, hundesyge, kennelhoste og leverbetændelse – vaccinationen skal gentages, når hvalpen er 12 uger gammel.
De er dyrlægebesigtigede og har sundhedsattest.
Hvis de skal til et andet land end Sverige, har de kæledyrspas og leveres med de nødvendige vaccinationer og papirer.
Der medfølger 3 kg Arion Puppy Large Breed hvalpefoder til de første dage.

Prisen er p.t. 16.000 SEK.

Alle kuld planlægges og opdrættes ifølge SKK og SShK’s regler. Eftersom jeg har mistet en del af mine bernere til den arvelige cancer Histiocytært Sarkom (HS, malign histiocytose) har jeg desuden et særligt fokus på, at de avlsdyr, jeg anvender, enten skal være DNA-testede for HS-risiko, eller skal have forfædre, som er blevet gamle (helst mindst 10 år) og som ikke er døde af cancer. Det er naturligvis umuligt at opnå i praksis, men jeg gør virkelig en stor indsats for at opfylde denne målsætning.
Men derudover er det selvfølgelig allervigtigst, at hundene har et godt sind, og de skal jo helst også se ud som rigtige bernere.